Preskocit navigáciu

Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014


Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014

   V dňoch 18. a 19.9.2014 organizoval Odbor pátrania a kriminalisticko - technických činností Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Bratislava v priestoroch Slovenskej technickej univerzity odbornú policajnú súťaž „Miesto činu 2014“.

   Na súťaži sa zúčastnilo osem výjazdových skupín z jednotlivých Krajských riaditeľstiev Policajného zboru, výjazdová skupina Vojenskej polície a výjazdová skupina z Českej republiky. Za Vojenskú políciu sa súťaže zúčastnil mjr. Ing. František HÁMOR (vedúci oddelenia vyšetrovania), npráp. Marian ORAVEC (vedúci starší kriminalistický technik ) a výjazdová skupina z pracoviska VP Bratislava v zložení kpt. Ing. Štefan POKUS (vyšetrovateľ), por. Mgr. Matej SIKORAI (vedúci starší dôstojník špecialista) a nrtm. Jozef MINČEV (starší kriminalistický technik). Miesto činu modelovej situácie bolo rovnaké pre všetky súťažiace tímy. Komisia hodnotila postup vykonávania kriminalisticko-technických činností modelovej situácie – trestného činu vraždy s konštatovaním, že všetky tímy zistili a zaistili nastražené stopy v dostatočnej miere na usvedčenie páchateľa.

   V súťaži zvíťazil tím KR PZ SR Trnava.


Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014Odborná policajná súťaž Miesto činu 2014

Autor: VP TN - Dátum: 24.09.2014
Čítanosť: 10395
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share