Preskocit navigáciu

Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011


Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011

V dňoch 13.-17. júna 2011 sa v Chorvátsku počas Finálnej plánovacej konferencie ukončila medzinárodná časť plánovacieho procesu k príprave medzinárodného cvičenia práporu vojenskej polície NATO MNMPBAT s názvom „BLACK BEAR 2011“. V rámci finálnej plánovacej konferencie bola podpísaná Technická dohoda k cvičeniu ako aj plánovacia dokumentácia EXPLAN module 1 a EXPLAN module 2, ktoré nastavujú parametre cvičenia. Počas finálnej plánovacej konferencie riaditeľ Vojenskej polície plk. Ing. Jaroslav HAMÁR slávnostne odovzdal pozvánky na cvičenie LIVEX „BLACK BEAR 11“ predstaviteľom vojenských polícií participujúcich krajín ako aj veliteľovi MNC NE a predstaviteľovi ACO Provost Marshal NATO.

Súčasťou finálnej plánovacej konferencie boli aj rokovania medzi predstaviteľmi vojenských polícií participujúcich krajín na projekte NATO MNMPBAT a zástupcami veliteľstva zboru NATO severovýchod (NATO MNC NE) s podporou zástupcu oddelenia Provost Marshall SHAPE (PM ACO Shape). Rokovania sa týkali riešenia afiliácie NATO MNMPBAT k MNC NE.

NATO MNMPBAT je medzinárodný projekt práporu vojenskej polície, ktorého participujúcimi krajinami sú Poľsko ako vedúca krajina, Česká republika, Chorvátsko a Slovenská republika.


Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011Finálna plánovacia konferencia k cvičeniu BLACK BEAR 2011

Autor: RVP , Foto: RVP - Dátum: 18.06.2011
Čítanosť: 23057
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share