Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk


Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk

Velitežstvo 1.mechanizovanej brigády (ďalej len 1.mb) a velitežstvo  13. mechanizovanej práporovej skupiny (ďalej len „13.mprsk“) vykonali v dňoch od 4. do 5. augusta velitežsko-štábne cvičenie, na tému „Mechanizovaná práporová skupina v obrane“, ktoré je súčasou prípravy velitežstva a štábu 13. mprsk na vykonanie intenzívneho výcviku v Centre výcviku Leš (ďalej len „CV Leš“).

Riadiacim velitežsko-štábneho cvičenia bolo velitežstvo 1.mb na čele s velitežom 1.mb brigádnym generálom Ivanom Balogom, ktoré za podpory vyčlenených síl a prostriedkov zo Základne nasaditežných komunikačných a informačných systémov Ružomberok vykonali cvičenie distribuovaným spôsobom v priestoroch Jaselských kasární a levického 13. mechanizovaného práporu (ďalej len „13.mpr“).

          Počas cvičenia boli vytvorené podmienky k precvičeniu a zladeniu činnosti velitežstva a štábu 13. mprsk z požadovaných spôsobilostí na rozvinutom hlavnom mieste velenia z vedenia a riadenia defenzívnej a ofenzívnej operácie v konflikte vysokej intenzity. Jedným z ciežov cvičenia bolo identifikova a odstráni prípadné nedostatky v činnosti a v spracovávaní bojových dokumentov do začiatku certifikácie.

Velitežsko-štábne cvičenie splnilo stanovené ciele a potvrdilo pripravenos jednotiek 13.mprsk na vykonanie práporného taktického cvičenia, ktoré sa uskutoční pod názvom Slovak Rifles v termíne od 10. augusta do 4. septembra 2020 v priestoroch CV Leš.  


Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk Velitežsko-štábne cvičenie velitežstva a štábu 13.mprsk

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 06.08.2020
Čítanos: 4532
Verzia pre tlač

Skoči na menu